Eigen ingrediënten

Het Ideaal is voortdurend bezig zich verder te ontwikkelen onder andere op het gebied van zelfvoorziening. Hiervoor hebben al veel nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden sinds de start in januari 2018. Zo zijn we vanaf begin af aan bezig met het planten van onze eigen groenten. Ook al snel volgde onze eigen fruitboomgaard naast Het Seminar. Nu zijn we al zover dat niet alleen onze groente en fruit van eigen grond komt, maar ook ons vlees; varken, rund en kip. Tevens hebben we al 3 eigen bieren.

Benieuwd naar al onze eigen producten en ingrediënten? Lees hieronder er meer over!

 • Groenten
 • Fruit
 • Varkens
 • Koeien
 • Kippen
 • Eigen Bier
Groenten

Groenten

Bijna alle groenten die wij serveren komen al van eigen land. Denk hierbij aan sla, rabarber, bonen, kapucijnen en nog vele anderen. Maar wij brengen ook de oud-Hollandse groenten weer terug als rammenas en pastinaak. Al deze groenten kweken wij op verschillende locaties. Op Het Andere Leven, horend bij De Heerlijke Huiskamer, zijn diverse moestuinen aangelegd, speciaal voor de groenten. Net als bij De Karmeliet. Ook hier kweken we diverse groenten in de moestuinen en de sortimentstuin.

Fruit

Fruit

Midden maart is het stuk grond naast Het Seminar omgebouwd tot onze eigen fruitboomgaard.
We telen hier ons eigen fruit, waaronder vele soorten appels, peren en pruimen. Verschillende soorten, groeien op verschillende tijdstippen en daardoor hebben wij het grootste gedeelte van het jaar eigen fruit.

Onze aardbeien komen van Het Andere Leven. Daar staat een heuse aardbeipluktuin. Zo hebben we ieder jaar eigen verse aardbeien. Deze aardbeien zijn ook zelf te plukken. Een leuke activiteit, ook met kinderen!

Al deze vruchten zijn terug te vinden in onze gerechten en de high tea’s en het gebak van De Karmeliet en De Heerlijke Huiskamer.

Varkens

Varkens

Op verschillende locaties hebben wij onze varkens lopen. We hebben Bonte Bentheimers en varkens van een kruising tussen  Kune Kune / Duroc. Die bekend staan om hun langharige vacht, korte snuit en de belletjes onder de kin. Het zijn sociale en vriendelijk dieren, die erg houden van aandacht. We zorgen er dan ook voor dat ze dit niet te kort komen!

De varkens lopen op dit moment bij ons bij Het Andere Leven in Bentelo en er loopt en nog een voor Het Seminar. Dit varken is vorig jaar mei geboren bij Het Andere Leven.

Koeien

Koeien

Wij pleiten voor de echt oud-Hollandse rassen. Daarom hebben twee soorten koeien van het oorspronkelijke oud-Hollandse ras: Lakenvelders en Brandrode koeien. Onze Lakenvelders lopen in Tweckelo en onze Brandrode koeien in Zenderen en Bentelo.

Ze staan bijna het hele jaar buiten, waardoor ze vooral natuurlijke ingrediënten binnen krijgen.
Dit zorgt ervoor dat wanneer de tijd daar is, de  pure, natuurlijke en volle smaak behouden blijft.

Maar natuurlijk niet voordat ze een goed en gezond leven hebben gehad. Zelfs de ossen krijgen bij ons de tijd om wat langer te blijven lopen en te genieten van de woede en de natuur.

Kippen

Kippen

Bij Het Andere Leven kweken wij onze eigen kippen. In maar liefst 43 rennen lopen ze lekker buiten en genieten ze van de open lucht. Ieder voorjaar worden er nieuwe kuikens geboren van verschillende rassen en zo hebben we er dus altijd verschillende groottes, leeftijden en rassen lopen.

onze kippen

 • Noord-Hollandse Blauwe
 • Brahma
 • Barnevelder
 • Orpington
 • Wyandotte
 • Amrock
 • Cochin

 

Eigen Bier

Eigen Bier

Inmiddels is onze bierlijn al aardig uitgebreid met 3 eigen bieren van Het Ideaal.

Ons eerste bier is ontstaan voor de zomer van 2018. Het Ideaal Blond Bier is een lekker fris biertje met een bloemig en citrusachtig karakter.Daarna volgde al snel Paters Bier, voor in het najaar. Een kruidige biersoort, vol van smaak, maar heeft toch zijn frisheid behouden. Inmiddels is  ook de  Hemels Pilsener aan onze eigen lijn toegevoegd.

Al deze bieren zijn gebrouwen op eigen receptuur. Je kunt er dus alleen van genieten in een van de vestigingen van Het Ideaal.

Het Ideaal © 2021 | Privacy Policy | Made by Tatof.nl