Eigen ingrediënten

Het Ideaal is voortdurend bezig zich verder te ontwikkelen onder andere op het gebied van zelfvoorziening. Hiervoor hebben al veel nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden sinds de start in januari 2018. Zo zijn we vanaf begin af aan bezig met het planten van onze eigen groenten. Ook al snel volgde onze eigen fruitboomgaard naast Het Seminar. Nu zijn we al zover dat niet alleen onze groente en fruit van eigen grond komt, maar ook ons vlees; varken, rund en kip. Tevens hebben we al 3 eigen bieren.

Benieuwd naar al onze eigen producten en ingrediënten? Lees hieronder er meer over!

  • Groenten
  • Fruit
  • Varkens
  • Koeien
  • Kippen
  • Eigen Bier
  • Kaasmakerij Het Ideaal
Groenten

Groenten

Bijna alle groenten die wij serveren komen al van eigen land. Denk hierbij aan sla, rabarber, bonen, kapucijnen en nog vele anderen. Maar wij brengen ook de oud-Hollandse groenten weer terug als rammenas en pastinaak. Al deze groenten kweken wij op verschillende locaties. Op Het Andere Leven, horend bij De Heerlijke Huiskamer, zijn diverse moestuinen aangelegd, speciaal voor de groenten. Net als bij De Karmeliet. Ook hier kweken we diverse groenten in de moestuinen en de sortimentstuin.

Fruit

Fruit

Op diverse plekken hebben wij nu onze eigen fruitbomen. In de toekomst hopen we dit naar 1 plek te kunnen verplaatsen, namelijk eigen tunnelkassen.
Voor nu telen we ons eigen fruit, waaronder vele soorten appels, peren en pruimen. Verschillende soorten, groeien op verschillende tijdstippen en daardoor hebben wij het grootste gedeelte van het jaar eigen fruit.

Onze aardbeien komen van Het Andere Leven. Daar staat een heuse aardbeituin. Zo hebben we ieder jaar eigen verse aardbeien.

Al deze vruchten zijn terug te vinden in onze gerechten en de high tea’s en het gebak van De Karmeliet en De Heerlijke Huiskamer.

Varkens

Varkens

Op verschillende locaties hebben wij onze varkens lopen. We hebben Bonte Bentheimers en Gasconne varkens. De varkens die wij hebben houden erg van aandacht. We zorgen er dan ook voor dat ze dit niet te kort komen!

Achter bij De Heerlijke Huiskamer zijn een aantal van onze varkens te bewonderen. Ben je  bij De Heerlijke Huiskamer? Vergeet dan vooral niet om ook even langs de vijvers te lopen en een bezoekje te brengen aan onze gezellige varkens!

 

Koeien

Koeien

Wij pleiten voor de echt oud-Hollandse rassen. Daarom hebben twee soorten koeien van het oorspronkelijke oud-Hollandse ras: Lakenvelders en Brandrode koeien.

Ze staan bijna het hele jaar buiten, waardoor ze vooral natuurlijke ingrediënten binnen krijgen.
Dit zorgt ervoor dat wanneer de tijd daar is, de  pure, natuurlijke en volle smaak behouden blijft.

Maar natuurlijk niet voordat ze een goed en gezond leven hebben gehad. Zelfs de ossen krijgen bij ons de tijd om wat langer te blijven lopen en te genieten van de woede en de natuur.

Naast deze twee oud-Hollandse rassen hebben we nu ook onze eigen Jersey koeien! Een ras dat bekend staat om zijn bijzondere melk. Deze melk is volgens velen de lekkerste melk die er is. Hij is vol van smaak en van nature een bron van proteïne. Daarbij kunnen veel mensen met een lactose intollerantie deze melk wel verdragen. Jerseykoeien produceren namelijk het melkeiwit beta-caseïne A2, wat uniek is. Andere koeien produceren vooral A1, het melkeiwit waarbij veel mensen moeite hebben het te verteren.

Kippen

Kippen

Bij Het Andere Leven kweken wij onze eigen kippen. In maar vele rennen lopen ze lekker buiten en genieten ze van de open lucht. Ieder voorjaar worden er nieuwe kuikens geboren van verschillende rassen en zo hebben we er dus altijd verschillende groottes, leeftijden en rassen lopen.

Eigen Bier

Eigen Bier

Inmiddels is onze bierlijn al aardig uitgebreid met 3 eigen bieren van Het Ideaal.

Ons eerste bier is ontstaan voor de zomer van 2018. Het Ideaal Blond Bier is een lekker fris biertje met een bloemig en citrusachtig karakter.Daarna volgde al snel Paters Bier, voor in het najaar. Een kruidige biersoort, vol van smaak, maar heeft toch zijn frisheid behouden. Inmiddels is  ook de  Hemels Pilsener aan onze eigen lijn toegevoegd.

Al deze bieren zijn gebrouwen op eigen receptuur. Je kunt er dus alleen van genieten in een van de vestigingen van Het Ideaal.

Kaasmakerij Het Ideaal

Kaasmakerij Het Ideaal

Sinds januari 2021 mogen we dan ook zeggen dat we een kaasmakerij rijker zijn! De maanden daarvoor hebben we niet stil gezeten en is er een keuze kaasmakerij naast De Heerlijke Huiskamer gebouwd.

Van de melk van onze eigen Jerseykoeien worden er sindsdien eigen kazen gemaakt. Naast dat er diverse kaasruimten zijn is er ook een zuivelruimte. Van melk kunnen we natuurlijk veel meer maken dan alleen kaas. Alleen al ijs voor onze ijstaarten, maar ook roomboter en yoghurt staan bijvoorbeeld op onze wensenlijst.

Het Ideaal © 2024  |  Algemene voorwaarden  |  Verzend en Retour beleid  |  Privacy statement  |  Made by Tatof.nl