Dragon, ook bekend als Dragonkruid (Artemisia dracunculus), is een smaakvol kruid met eindeloze culinaire mogelijkheden. In deze blog ontdek je de magie van Dragon en leer je hoe je dit veelzijdige kruid kunt gebruiken om je gerechten een betoverende smaak te geven. “Dragon heeft een delicate, anijsachtige smaak met een vleugje pittigheid.” Veelzijdige en betoverend Dragon is een veelzijdig kruid dat je gerechten betoverend maakt. Of je nu de Franse keuken wilt verkennen of je eigen creatieve gerechten wilt creëren, Dragon voegt een unieke smaak toe die je zal verrassen. Ga op avontuur met dit fantastische kruid en geef je gerechten een magische finesse! Koken met Dragon In de Franse keuken wordt Dragon veel gebruikt in sauzen, dressings en soepen. Voeg een beetje Dragon toe aan bearnaisesaus voor een verfijnde smaakervaring. Dragon past perfect bij gevogelte, vis en eieren. Geef kip een smaakvolle twist door deze te marineren met Dragon en citroen, of voeg Dragon toe aan een zeevruchtenschotel voor een heerlijk mediterraan tintje. Probeer Dragon ook eens in vegetarische gerechten, zoals quiches, groenteschotels of zelfgemaakte kruidenboter. Het zal je maaltijden verrijken met een heerlijke dimensie. Dragon in drankjes Naast culinair gebruik is Dragon ook geschikt om verfrissende drankjes en cocktails
Échte aardbeien hoeven niet giftig te zijn. Een forse uitspraak maar niet zo gek gezien verschillende onderzoeksresultaten. De NVWA constateert dat aardbeien 7 à 8 verschillende gifstoffen bevatten. Het meest schokkende is nog wel dat ze gewoon verkocht worden bij de bekendere supermarkten. Bij Het Ideaal pakken we dat anders aan. Wij zijn ervan overtuigd dat eten lekker én gezond kan zijn. Onze manier van kleinschalig, natuurlijk en lokaal werken kan dit garanderen. Bij Het Ideaal werken we alleen met producten van onszelf. En we dragen liefdevolle zorg hiervoor. Onze groenten, fruit worden niet bespoten met gifstoffen en chemicaliën. In plaats van pesticiden gebruiken we lieveheersbeestjes om onze aardbeien vrij te houden van beschadigingen of een mislukte oogst. Onze aardbeien zijn geplant op het terrein van De Heerlijke Huiskamer in Bentelo, pal naast de speeltuin en tegenover onze serre. Onze gasten zien de aardbeien van dichtbij en weten waar ze vandaan komen. We plukken onze aardbeien zelf en verwerken ze in verschillende producten. Of dat nou jams zijn of aardbeientaartjes, ijs of siropen. Bij elke hap proef je de zomer en al het moois dat het meeneemt. En dat ook nog eens zonder gifstoffen.